Skidåkning i Cervinia

Området kring Breuil-Cervinia är mycket snösäkert. En stor del av skidåkningen äger rum på hög höjd uppe i bergen vilket innebär säsongen kan börja i oktober och pågå till början av maj. Om du tar dig upp på glaciären finns möjlighet att kunna åka skidor nästan oavsett säsong.

View to Italy from the Plateau Rosa, at 3.480 m', photo Joao Maximo

Pisterna är spridda över stora kala sluttningar som klättrar upp till den schweiziska gränsen. De flesta backarna är röda och breda, vilket gör dem till perfekta carvingbackar. Här finns bland annat några av världens längsta röda, exempelvis nr 7 Ventina från 3480 m ner till byn på 2006 m som erbjuder panoramautsikt över Aostadalen och den sydvästra delen av Alperna.

Den äventyrlige skidåkaren kan ta sig upp till Europas högsta liftpunkt på 3899 m. Skulle inte det räcka till så finns möjlighet att till Heliskiing med fallhöjder på närmare 3000 m. Snowboardåkare har tillgång till brant terräng både på och utanför pisten. Dessutom finns en stor funpark med halfpipes, kicks, jumps och rails.

Zermatt-Cervinia Gornergrat, photo Yavor Dimitrov

Det finns även flera lätta pister som passar utmärkt för barn och nybörjare. Under vintersäsongen finns det alltid tillgång till snösäkra träningsområden utan att behöva ge sig långt upp i liftsystemet. Överlag har Cervinia ett familjevänligt skidsystem med god säkerhet och moderna liftar. Det finns tre skidskolor, inklusive ett skiddagis för barn från fyra år.

Alps'09 map, photo /kallu

Skidkortet i Breuil-Cervinia ger även tillgång till skidbackarna och liftsystemet i schweiziska Zermatt. Med bil eller buss kan du göra avstickare till exempelvis Courmayeur. Det finns ett sexdagarspass som omfattar två dagars åkning i andra skidsystem.

Väderprognos

Booking.com